BlockTalks x Argano AMA Transcript!

We recently hosted an AMA with Argano, on February 6th at 1 PM UTC. Many of you might have participated or many of not. But we make sure no one missed out from the knowledge shared by Beka, CEO at Argano. So here we are up with the AMA transcript, for those who missed the live session, this blog post will be a saver & feeder of knowledge for them.

Introduction Questions Asked By Team BlockTalks!

Q1. Could you please introduce Argano to our community in layman’s term?

Ans — Argano is a decentralized protocol that aims to become a financial multiverse in the DeFi space offering the most demand tools and features to simplify investing and entry into Defi, like:
1. AMM based DEX with low fees
2. Community investing strategies
3. Synthetic pegged tokens and long term interests
4. DAO managed protocol in the near future with the NFTs as a use case
5. Portfolio management and analytics
6. Professional trading tools: dynamic limit orders, split buys, stop losses, and much more.

Q2. What are the advantages of Argano to the other alternatives in the Blockchain field?

Ans — In the case of Argano DEX, we are not copying other protocols, we offer new solutions for the development of DEXs. As was said in the previous question, Argano DEX will open access to the full trading history, portfolio analytics, and multiple trading orders to simplify users' experience.

Currently, we are offering synthetic USD and BTC pegged assets. In the future, we will move forward and offer other assets to users, including unique tokens from other networks.

Q3. What are the major milestones Argano achieved so far & what are in the future pipeline?

Ans — As for today, we have successfully launched the Beta version and it is live on our dApp. The future approach and next steps you can check according to our roadmap!

https://arganodex.gitbook.io/argano-ecosystem/roadmap

Questions Asked on Twitter For Argano Team!

Q1. $AGO is a governance token of the Argano protocol, which reflects the right to vote but could you explain me what other functions have you developed for this token in the structure of your DEX? What other benefits does this token offer to its holders?

Ans — The main benefits and use cases of AGO token are next:

1. AGO is the governance token of the Argano protocol which gives the right to vote every holder.

2. According to the Mint/Redeem section in our docs: the basic redeeming fee is configured to 0.4% but can be decreased to 0.2% by holding the AGO governance token on the wallet. That means that you can decrease your redeeming fee if you are AGO holder!

3. Holding AGO will open access to the future limited NFT collection. NFTs in the Argano protocol will give a ticket to the future Argano DAO, closed features, and high-quality community.

4. AGO is the deflationary token. To make AGO valuable and rare of its kind, the Argano team has a certain plan of decreasing the total supply of the AGO tokens up to 30% quarterly and during the next 5 years.

Check more about $AGO token here!
https://arganodex.gitbook.io/argano-ecosystem/ago-governance-token

Q2. The Argano ecosystem is focused on allowing users to earn more and spend less,and this is why from the very beginning they decided to build on Polygon. Why Polygon and not other network with high adoption and popularity like BSC?Do you have plans to expand their interoperability?

Ans — Polygon is considered one of the cheapest networks within DeFi in terms of fees. It is secured and EVM compatible.

We have aimed at the Polygon because of the implementations of Ethereum-scaling solutions as zk-rollups.

However, we are not focused on Polygon only. In the future, we have plans to expand our protocol and make it a cross-chain solution.

Q3. Argano has the potential to introduce the stock market to the DeFi scene as they are dedicated to creating synthetic tokens to hedge stocks and bonds. So how will they open up a new field of opportunities not only for cryptocurrency traders but also for stock traders?

Ans — We want to expand interactions with DeFi by providing not only crypto-currency assets, but also synthetic stocks and bonds and make it accessible for everyone while the regulation allows us to make it. Thus, we allow diversifying our assets within our protocol. Understanding that most users do not have access to such assets, we, in turn, solve this problem. Our interface and portfolio analytics will help you keep all your funds in one place and under control.

Pegging assets in the form of tokens can offer the same use cases in trading, but don't endow holders with dividends on the other hand.

Q4. I read that you collaborated with Obelisk to audit Argano. Why did you choose Obelisk and how did the audit process evolve? Can we be sure that Argano is completely safe right now?

Ans — Yes, we had a great experience with Obelisk during all the processes!

The auditing process was divided into the next parts: manual analysis, static analysis, and on-chain analysis.

During the Obelisk review, Solidity specialists were very attentive to each possible issue and proposed different ways of solutions. Obelisk representatives were communicative and went to a meeting to solve existing problems. As the result, they have covered all possible vulnerabilities which were successfully fixed from our side.

Q5. You mention that Argano wants to do a celebration of a public fundraising event. Can you give us more information about this? How will you be raising these funds and what will they be used for? Also, how will this celebration take place?

Ans — Currently, we are already in contact with different several angel investors, IDO platforms, and launchpads.

Raised funds will be used to incentivize future contributors of all Argano products, ecosystem growth, and development as well as for marketing purposes and collaboration.

Before holding fundraising events we are going to represent the ambassador program in the form of a content creation event and reward participants with additional tokens allocation!

Questions Asked by our BlockTalks Community Members during live Session to Argano Team!!

Q1. I Read that in Q1 2022 , You have planned for the argano BETA launch, So have you launched the BETA Version, If yes please tell me more about it and can we join it?

Ans — It is already launched and accessible at
https://app.argano.io/

The Beta launch aims to test the protocol and incentives for early contributors!

Q2. Observing your roadmap I found interesting the "Creation of the limited edition Argano NFT". I would like to know more about this, can you tell us what is the purpose of this limited edition of NFT within your platform? What benefits would it give to its owners?

Ans — NFTs in the Argano protocol will give a ticket to the future Argano DAO, closed features, and high-quality community.

Q3. Will your project only be available for English speaking countries or will it expand globally? Will there be any requirement or cost to access your platform or will registration be free for users?

Ans — We are going to expand it globally, yes.

Q4. I have a question specifically on one of your algorithmic token which is the $AGOBTC. Given that Bitcoin’s prices varies from lots of sources and exchanges, how would you then determine the fairest and closest to the fair value price of your $AGOBTC? Do you have mechanism or systematic way to provide Bitcoin’s fair price feeds?

Ans — We are using Chainlink oracles and pair oracles to meet the fair price.

Q5. One of the features of the Argano protocol is Foundry staking. What is Foundry staking? What are the characteristics of this staking? Benefits?

Ans — One of the features of the Argano protocol is Foundry staking which incentives share token holders to stake and earn additional interest in the form of USDT/WBTC from minting and redeeming fees!

Q6. You are based on which network currently?

Ans — Currently, we are based only on the Polygon network, but we are going to expand our protocol on other chains!

Q7. Can you please share all your social media links here?

Ans — 1. Twitter
https://twitter.com/argano_io
2. Discord
https://discord.io/Argano_io
3. Medium
https://argano.medium.com/
4. Website
https://www.argano.io/
5. Telegram
http://t.me/ARGANO_DEFI

Q8. Do you have AUDIT credentials or are you working to AUDIT your project, to make it more secure and reliable?

Ans — We are audited by Obelisk.

https://github.com/Tibereum/obelisk-audits/blob/main/Argano.pdf

Q9. Argano has developed synthetic tokens such as $AGOUSD and $AGOBTC, but I would like to know what role these synthetic tokens play within the Argano ecosystem? These would be the only synthetic tokens to be used in their ecosystem? If not, can you tell us about it?

Ans — These are not the only tokens that will be in our ecosystem. With these tokens you can build your strategy. Then we will expand it.

Q10. Professional trading tools? Dynamic restrictions, split purchases and also stop losses how does Argano make all this smooth so that users can make sure that Argano is really usable?

Ans — Multifunctional limit orders will soon be available and everyone will be able to test them.

Q11. Today reality tells us that the world is not limited to anything, and the power of blockchain is too. Is Argano aiming to create hundreds of synthetic tokens from different market areas just emphasizing for next priority action with the help of DAO Governance voting results?

Ans — Yes, of course, these are the plans we have.

Here are some important links of Argano👇🏻

⦿ Website ⦿ Twitter ⦿ Telegram ⦿ Medium

--

--

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store