BlockTalks x Dino Exchange AMA Transcript!

Hello! BlockTalkers & Blockchain Enthusiastic!

We recently hosted an AMA with Dino Exchange, on April 18th at 11.00 AM UTC. Many of you might have participated or many of not. But we make sure no one missed out from the knowledge shared by Cebastian, CEO of Dino Exchange. So here we are up with the AMA transcript, for those who missed the live session, this blog post will be a saver & feeder of knowledge for them.

Introduction Questions Asked By Team BlockTalks!

Q1. Could you please introduce Dino Exchange to our community in layman’s term?

Ans — Dino.exchange is an automated market-making (AMM) decentralized exchange (DEX) running on Binance Smart Chain with many features that let you earn tokens by yield farming or playing games on our platform.

We want to create an environment where people can do yield farming with sustainably high APR.

Q2. What are the advantages of Dino Exchange to other alternatives in the Blockchain field?

Ans — The comparative advantages that we’ve got come from our features:

Trade

Farm

Security

Dex Aggregator

Analytics

Portfolio Tracker

Games

Binary Option Trading

Limit Order

Margin Trading

Mobile DApp

Payment Gateway

Cross-Chain Swap

Q3. What are the major milestones Dino Exchange achieved so far & what are in the future pipeline?

Ans — We are finalizing AMM DEX and Farming, you can have more info looking in our road map:

Questions Asked on Twitter For Dino Exchange Team!

Q1. Farming is the future of Defi, where many DEX are using them to increase their liquidity. What would be the benefits that DINO would give?

Ans — Farming and staking are becoming increasingly popular in the DeFi ecosystem. While all projects provide the same basic yield mechanisms, the increasing value actually depends on the ecosystem as a whole.

The Dino protocol aims to provide not only idle farming but also real use cases: DeFi products which users can actively participate in (e.g., provably-fair games) and DeFi-enabled ones (e.g., wallet and Dapp browser). Use cases are king.

Besides, APR and exclusive pools will be our competitive advantages. Our tech will ensure the highest APR possible so farmers can enjoy tasty passive income.

Q2. What is the most ambitious goal of your project? I would appreciate it if you could share with us any Upcoming Updates?

Ans — We aim to be the Giant Dino in the new age of DeFi on Binance Smart Chain! There are many updates that we would like to share with you. Make sure to tune in for be the first who knows:

@dinoexchange
twitter.com/dinoexchange

Q3. My question is about the security DinoExchange was audited? On the page there is no information about it, how will they protect the liquidity funds from possible attacks? And what guarantee do they offer if the smart contracts and funds get compromised?

Ans — We follow a proven and established convention for token locking. All tokens under a vesting schedule will be stored in timelock contracts. This brings the utmost level of financial security for the project.

we are also working with giants in smart contract auditing, their results will ensure our security. We will also soon announce our strategic partnerships. No big names want to partner with rugpull project, don't they?

Q4. NFT is considered the next trend of the crypto industry after DeFi. Could you share your opinion about NFT? Where do you see the future evolution of NFT features and capabilities in the next few years?

Ans — We know NFT is also a trend recently. That’s why we are also developing NFT-integrated protocol to Dino.exchange. We’ll will soon announce more news about this in our channels.

Q5. Dino Exchange Whitepaper says is possible do Cross Chain swaps, so which chains are able to interact with it apart of BSC? Tron, Ethereum, Heco?

Ans — Ethereum, Polkadot, Solana and more! Our cross-chain feature is currently in development phase.

Questions Asked by our BlockTalks Community Members during live Session to Dino Exchange Team! Team!!

Q1. What effect does $DINO have on Dino Exchange ecosystem? Holding $DINO , what benefits will users receive ?

Ans — DinoExchange token ($DINO) is the platform’s native token.

Users are rewarded with DINO tokens for staking their funds on the platform. They can then stake their DINO tokens to earn other types of tokens on special staking pools.

The DINO token can use for participating in community governance where users can vote on decisions relating to the direction or running of DinoExchange.

Holders can also use DINO to participate in different games on the platform and have a chance to win attractive prizes. More token use cases to be updated in the future.

Q2. Could you tell us which project in this space have a similar goal to how differs from competitors?

Ans — Our advantages come with our other features that most of of our competitors do not have, they are:
Dex Aggregator
An algorithm that aggregates different liquidity protocols to discover the most efficient swap for your buy/sell order to maximize the tokens received.

Analytics
A statistical automatic analysis system that assists users in capturing market information.

Portfolio Tracker
All in one - an asset management portal for decentralized finance (Defi) on BSC. Users can log in with their wallets and see all their assets in one place, as well as simple interfaces for making further investments – in yield farming, liquidity mining, or simply diversifying their token holdings.

Games
Provably-fair games run on top of the DeFi ecosystem, such as lottery, dice, and more.

Each game will have a unique mechanism to lock/burn DINO tokens to reduce the circulating token supply.

Binary Option Trading
The first decentralized binary option, in which the platform plays a neutral role. A portion of trading fee will be used to burn and buyback tokens.

Limit Order
Offering the Limit Order functionality for all the DinoExchange users on the platform. It will allow users to fully control their order by buying and selling at a specified price.

Margin Trading
Leveraged and margin trading, also on top of the decentralized order book exchange.

Mobile DApp
Fully functional and responsive mobile DApp for both Android and iOS to ensure 24/7 access to the DinoExchange ecosystem.

Payment Gateway
Integrating the DINO token into payment gateways on iOS and Android for users to make rapid and convenient purchases

Cross-Chain Swap
Cross-chain swap on DinoExchange DEX allows users to swap their cryptocurrencies across popular blockchains, without having to switch between platforms.

Q3. Please explain in detail what Dino Exchange is about and How did the idea of Dino Exchange come about?

Ans — We aim to be the giant DINO in the new age of DeFi on BSC!

Q4. Security and privacy are the top criteria of an The Operating System for projects . What is the security mode you made?

Ans — We follow a proven and established convention for token locking. All tokens under a vesting schedule will be stored in timelock contracts. This brings the utmost level of financial security for the project.

we are also working with giants in smart contract auditing, their results will ensure our security. We will also soon announce our strategic partnerships. No big names want to partner with rugpull project!

Q5. Can you explain the overall tokenomics and liquidity locks about $DINO and Dino Exchange?

Ans — The tokenomics of DINO can be broken down as follows
Ticker: DINO
Chain: Binance Smart Chain
Total Supply: 200,000,000 DINO
Emission Rate: 6 DINO / block
Block Reward: Current block reward is 6 DINO
The initial emission rate is 6 DINO per block. And the emission rate will be reduced by 3% every 864,000 blocks (~30 days).
Unlike other yield farms where developers manually reduce emission rates according to their own wishes, our emission rate reduction logic is coded in the smart contract. It will be executed once update Emission Rate is called every 30 days.
This mechanism will greatly reduce the total supply and make our token rarer and help make DINO more valuable to hold.

🌎 Website: dino.exchange

📱Twitter: twitter.com/dinoexchange

📢 Telegram: t.me/dinoexchange

📚 Medium: medium.com/@dinoexchange ‎

BlockTalks is all about Blockchains & Crypto. We do discussions about new Blockchain projects, the innovations & such more.