BlockTalks x disBalancer AMA Transcript!

Hello! BlockTalkers & Blockchain Enthusiastic!

We recently hosted an AMA with disBalancer, on April 8th at 03.00 PM UTC. Many of you might have participated or many of not. But we make sure no one missed out from the knowledge shared by Mr DDOS, CMO at disBalancer. So here we are up with the AMA transcript, for those who missed the live session, this blog post will be a saver & feeder of knowledge for them.

Introduction Questions Asked By Team BlockTalks!

Q1. Could you please introduce disBalancer to our community in layman’s term?

Ans — I know that many of you have seen sites crash due to heavy load or malicious DDOS attacks. Both users and businesses suffer from this.

disBalancer is here to provide the solution

disBalancer is a decentralized solution that protects companies against DDoS attacks while enabling users to earn DDOS tokens by renting out their free computing power and bandwidth to the network

Anyone owning a computer or smartphone can run the disBalancer peer client in the background of their device, renting out their unused bandwidth and storage, and earning disBalancer tokens (DDOS) as an incentive reward.

Large pools with thousands of these device nodes can then work together to handle requests to validate website connections and block malicious activity.

Q2. What are the advantages of disBalancer to other alternatives in the Blockchain field?

Ans — Currently, most systems like Cloudflare are centralized

With the growth of the Internet and the growing popularity of DDOS attacks, such companies have to spend a lot of money to maintain and expand infrastructure

Our solution creates opportunities for ordinary people who can become part of an ecosystem

It can expand indefinitely, without the constant high cost of maintainance, and with the opportunity to earn for each participant.

DisBalancer is the decentralized solution

People can earn DDOS tokens while protecting businesses from malicious actors

It’s a win-win both for users and business.

Q3. What are the major milestones disBalancer achieved so far & what are in the future pipeline?

Ans — In order for companies to be interested, we first need to grow the network of user nodes, fortunately, Hacken with its huge community helps us with this

When the network of nodes is sufficient for full operation, I believe that companies will quickly understand the value of the resource

currently we have 2 main task in our Roda map. 1 — deliver the project and second is to grow the community all around the world

Questions Asked on Twitter For disBalancer Team!

Q1. How does Disbalancer cope with the constant pressure of being responsible for the security of its customers? What guarantee does it offer in case they manage to circumvent its security?

Ans — We have many security layers

The initial stage is detection that provides for distinguishing DDoS attack from normal traffic. To this end, the solution considers previous data, IP reputation as well as common attack patterns.

disBalancer detects almost 99 per cent of all bad requests to customers’ APIs, websites, and mobile applications using these methods

There is no 100% secured systems, but we can guarantee to minimise the risk to absolute minimum.

Disbalancer detects new threats by analyzing information as browser tracking, browser automation detection, user event tracking, fake browser detection, and device detection

DisBalancer applies HTTP fingerprinting and known AI/custom rule pattern matching to identify known threats in less than 2 milliseconds!

Q2. A great idea and solution for the middle of the crypts would this also cover the attacks on the DNS that have been in the past? How many Tokens will be sold and liquidated to the community who will be faithful to DDOS?

Ans — A total of 4,000,000 DDOS will be sold to community during the 3 rounds of sale

1,600,000 DDOS will be sold during the HAI round

2,000,000 DDOS during private sale

And 400,000 DDOS will be available for public at the price of 50 cent / DDOS

Also we have a farming option

2,400,000 DDOS tokens will be available for farming for 3 years

Farming will be available through the staking of HAI tokens

The more HAI you stake the higher allocation will you receive in the total farming pool

And this is a great possibility for those who didn’t buy DDOS at presale.

Q3. It caught my attention that we can act as nodes providing computing power and bandwidth to obtain tokens, to be able to farm these tokens is it necessary a specific hardware (Ram,Gpu,cpu) ? This farming will not shorten the life of my devices? In which blockchain token will be?

Ans — Any person is eligible to earn DDOS tokens by contributing to the global DDOS protection networ

All you need to do is to add free computing power from their personal computer or even mobile device

When the traffic comes through your device, the DDOS tokens are transferred from the Company’s staking account to the users’ wallets

In this case, any person can earn DDOS tokens by protecting businesses from malicious actors

It works on absolutely all devices

It may be your PC or even mobile phone

The client work on the background

And also every device (node) connected to the global network and loaded well, so only small amount of free computing power is used. In this case it doesn’t shorten the life of the device

DDOS is the cross chain token. With ERT and BSC tokens will be available

In disBalancer we do not use loans in any way. So I believe this question is not related to disBalancer in any way.

Q4. Your official site doesn’t show anything about the team behind the project, so can you tell us a little about their background? How many people work with disBalancer?

Ans — We are a team supported by a global cybersecurity company — Hacken. We have a cybersecurity background and and we are also supported by Hacken’s experts. Currently at disBalancer we have quite big team working on product development and marketing.

About marketing we have many community leaders working in different regions.

Q5. Phoenix CryptoVC is one of DisBalancer’s newest and largest investors. What are the aspects of your project that you expect to improve in the short term thanks to the contributions of this important investor? What elements will you enhance in your platform with this?

Ans — We have many big investors already. Not only Phoenix , but also GBV and some other will be announced soon!! Their Value add is the ground and social media reach in Middle East, Africa, India and Turkey. They also helps us a lot with partnerships, important connections and marketing.

With every new big investor and partner we are becoming one step closer to our goal ! Become the global decentralised DDoS Protection platform.

Questions Asked by our BlockTalks Community Members during live Session to disBalancer Team!!

Q1. I really want to farm but I don’t want to take any risk. Are there any other options available for me so that I won’t lose my assets?

Ans — Farming is very easy at Hacken Foundation Ecosystem
For farming you just need to have HAI tokens and stake them on the farming smart-contract.

For this you need to download the official HackenAI app www.hacken.ai and apply for farming
HAI tokens you can by on Gate, OceaneX or bitrue

Just buy HAI, send them to HakcenAI wallet and wait till April 16 when the farming starts.

Q2. How long does it take for DisBalancer to implement HTTP fingerprinting and known AI pattern matching/custom rules to identify known threats?

Ans — We plan to deliver the first version of product in the Q3 2021.

Q3. Can you tell us a little about the partnership in your project? And how can we contribute as a community?

Ans — We are a part of Hacken Foundation. Huge partnerships announcement are coming. You can also spread a word about us. It will help us to grow.

Q4. What the price of DDOS?

Ans — 0.5 at public round

Q5. So, do you have any plan for burning tokens in the future to reduce the supply of $ DDOS and increase its investment attractiveness?

Ans — Part of the tokens that are taking as fee will be burned every time.

Q5. What is the most ambitious goal of your project? I would appreciate it if you could share with us any Upcoming Updates?

Ans — We want to become the global DDoS Protection company and lead the market.

Q6. Community is the key to the success of projects, so besides organizing AMAs, what strategy does disBalancer have to reach out and exploit new investors?

Ans — We are also thinking about possible partnerships with future IDOs, this would be a good advertisement and a great testing ground for our service because on IDO the majority of sites do not sustain loading. We will have some major partnership announcements soon.

Q7. The Hacken Foundation what impact does it have on Defi to offer protection and technology through its product and prevent the attack of malicious systems?

Ans — Hacken works with many companies in terms of security audits, penetration testings and bug bounties. It make the industry more transparent and secured.

Q8. What’s your plan for building an active and global disBalancer community? How can communities help you at this stage?

Ans — The role of the community is very important because without the community the DisBlanacera ecosystem will not be able to work.
When the network of nodes is sufficient for full operation, I believe that companies will quickly understand the value of the resource.

Here are some important links of disBalancer 👇

🌎 Website: disbalancer.com

📱Twitter: twitter.com/thedisbalancer

📢 Telegram: t.me/disbalancer_group

📚 Medium: bit.ly/3dYwl7V

--

--

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Block Talks

BlockTalks is all about Blockchains & Crypto. We do discussions about new Blockchain projects, the innovations & such more.