BlockTalks x Evolution Land AMA Transcript!

We recently hosted an AMA with Evolution Land, on August 16th at 2 PM UTC. Many of you might have participated or many of not. But we make sure no one missed out from the knowledge shared by Bree Yin, CMO of Darwinia. So here we are up with the AMA transcript, for those who missed the live session, this blog post will be a saver & feeder of knowledge for them.

Introduction Questions Asked By Team BlockTalks!

Q1. Could you please introduce Evolution Land to our community in layman’s term?

Ans — What is Evolution Land: Web3.0 Metaverse
Evolution Land is the first Defi+NFT cross-chain game with each continent built on different blockchain networks, such as the first Atlantis continent.

Defi+ NFT gameplay, how to play to earn?
Players own NFT land where they can put on NFT mining tools “Drills” and mining character Apostles to mine 5 resources and build architecture. In the future, more features like cross-continents trade, war and Apostles fighting are going to launch.
Mined resources have gotten an economic loop.

1.Players can join the yield farming at the Defi “Farm”, early APR to 1000%+
2. NFT synthesis at the NFT “Furnace” to add power to the NFT mining drills with LP tokens.

One Dapp One Community Metaverse
10+ projects have announced plans to build communities in Evolution Land to present project information and give back rewards to the community fans.

Multi-chain NFT Gateway
Multi-chain NFTs are supported to be integrated to Evolution land, including Crypto Kitties and PolkaPets. They can be adopted as pets of the mining character Apostles and upgrade their mining power. BSC’s best project Bunny Park will be integrated into the upcoming new BSC continent!

Miniature of Web3.0 Crypto World
Multi-chain assets will be supported, such as Polkadot, Ethereum and BSC assets in Evolution Land to afford users investment freedom.

At the dawning of the Web3.0 world, DOT holders are still not able to grasp the Polkadot Defi opportunities and BNB holders can’t pay BNB for Kusama NFTs.

In Evolution Land, Leveraged by Darwinia cross-chain bridge, users are able to enjoy the fun of cross-continents trade, build and mining.

DAO On-chain Governance
The future of The Evolution Land is decided by each player.

Q2. What are the advantages of Evolution Land to other alternatives in the Blockchain field?

Ans — Community fans can enjoy:
1.Mine resources (tradable assets on DEX) on community NFT land for free(need to buy the land if play the game individually.

Let‘s see the rource token price!

20-40 times boost~

2.Joint NFT mystery box gives way for fans to claim free NFT mining tools( high drop rates of different levels of mining “Drills”

3.Yield mining “Farm” with early APR 1000% + and NFT Synthesis to add mining power with LP tokens. Normally, the mining reward for the first week is 100,000 RING tokens. Every month we will add 100,000 RINGs to the pool with the highest TVL.

4.Share exclusive referral community invite link for extra rewards ( invite more people, more rewards for the whole community)
https://www.evolution.land/land/4/sign-in?invite=d694b0f56f

5.Land audition credits for community fans to join the lottery

7. Upcoming architecture feature to build creative community landmark.

Welcome BlockTalks to get a piece of NFT land in Evolution Land Metacerse.

Q3. What are the major milestones Evolution Land achieved so far & what are in the future pipeline?

Ans —

1⃣️ Some data to share about the resource token!

2⃣️ And 2000% DAU boost in one month!

3⃣️ Top 5 NFT game other than Axie Infinity.

https://twitter.com/darwinianetwork/status/1418758853752082436?s=21

4⃣️ Land auction price broke 100,000 $ RING!

5⃣️ Joined YGG

https://twitter.com/darwinianetwork/status/1426040949545730052?s=21

6⃣️ 10+ stars joined Evolution Land and bought NFT land,users are able to visit their applications via links on the land. And community & Project display feature has launched!

7⃣️ Polygon new continent is coming this month!

Questions Asked on Twitter For Evolution Land Team!

Q1. In Evolution Land so far two continents have been built and deployed in Ethereum (Atlantis Continent) and Tron (Byzantine). Besides being built on different chains, is there any other kind of structural difference between the two continents? both operate under the same rules?

Ans — That’s something to do with our vision of Darwinia,the primary layer of Evolution Land but also the dev team.

The multi-chain Web3 world hasn‘t come yet,but Darwinia has created one in the Metaverse @Evolution_Land!
1⃣️ Crosschain continents empowered by Darwinia bridge to be a miniature of the real crypto world.

Miniature of Web3.0 Crypto World
Multi-chain assets will be supported, such as Polkadot, Ethereum and BSC assets in Evolution Land to afford users investment freedom.
At the dawning of the Web3.0 world, DOT holders are still not able to grasp the Polkadot Defi opportunities and BNB holders can’t pay BNB for Kusama NFTs.
In Evolution Land, Leveraged by Darwinia cross-chain bridge, users are able to enjoy the fun of cross-continents trade, build and mining.

So does the Tron continent.

Q2. Evolution Land is the first Defi+NFT cross-chain game with each continent built on different blockchain networks. So, can you explain on which smart chain each continent is located? What role do the drills and apostles play in the game?

Ans — For now, five continents on five different chains — Ethereum, Tron, Polygon, Heco, Polygon. BSC is coming.

Drills: mining NFT to add mining power to the mining efficiency of the mining character Apostles.

Apostles also have got an breeding system. Apostle fighting and career new feature are going to launch soon.

Q3. They are working on a PVE and PVP management system for players to have access to battles. So, can you give more details on this topic? Have you already been able to develop such a system? Or will the community have to wait a bit longer to be able to access battles?

Ans — Not really long. Polygon continent this month and Apostles battle coming next.

In September. Must stay tuned. Largely cut off cost of enjoying and earn in the game.

Buying Apostles is much cheaper than the land. All layers of players are welcomed.

Q4. Evolution Land, being a play-to-earn platform is powered by Darwinia and we know Darwinia has reacted to DeFi, Games, and NFT together. Is there anything new for the Darwinia team in this area of creating EvolutionLand? By develop EvolutionLand, what Darwinia is trying to obtain?

Ans — A minature of the real Web3.0 world which hasn‘t come yet. But we would like to create one in the Metaverse.

Q5. You say that with the open interfaces, SDK and chain contracts of Evolution Land, any developer can build his own Dapp in Evolution Land. My question is: how easy is it to develop a Dapp on your platform? What advantages does your project have over others in this regard?

Ans — Darwinia virtual machine has been compatible with Ethereum virtual machine. Not very difficult for developers to build NFT dapps on Darwinia.

Great news: This month, we are going to have a hackthon! Join us then!

Questions Asked by our BlockTalks Community Members during live Session to Evolution Land Team!!

Q1. How can users stay updated with this project? Are there channels, including local communities where users can get the latest updates?

Ans — Please Join: https://t.me/evolutionland9

Q2. I was reading that a miniature of the multi-chain assets from Web3.0 Crypto World will be supported in Evolution Land to provide users with investment freedom. Can you tell us what these assets will be? What kind of features will this enable?

Ans — Each continent is built on different chains. Like say Ethereum, Polkadot,BSC, Tron.

So these ecosystem assets will be supported In the real crypto world. You still can‘t pay KSM to buy BSC NFT. But We would like to create such a decentralized multi-chain world to afford users investment freedom in the metaverse.

Q3. Axie Infinity is on everyone’s lips today for the returns it generates for players. How will Evolution Land overcome $AXS and position itself as one of the best games in the ecosystem? Using DarwiniaNetwork as a fundamental layer, what advantages will this give them?

Ans — Axie‘s concept of NFT land and mine resources refers to Evolution Land. And Evolution Land is more open to projects and communities to join. More like a Metaverse not just a game. And leveraged by Darwinia,Evolution LandSdgbb can accommodate multi-chain NFTs. like Crypto Kitties, Polkapets Can be pets of Evolution Land. Bunny park Bunny.

Q4. I read that, the One Dapp One Community Metaverse projects 10+ have announced plans to build communities in Evolution Land to feature project information and return rewards to fans in the community. So, can you explain a little more about this?

Ans — We display communities and projects in the game.

More players registered via the exclusive community invite link. The number of the community fans will increase. And the rank of the community also gets increased! We also welcome BlockTalks community! And each player will get NFT rewards as well. Invite more people, more rewards!

Here are some important links of Evolution Land👇

⦿ Website ⦿ Twitter ⦿ Telegram ⦿ Medium

BlockTalks is all about Blockchains & Crypto. We do discussions about new Blockchain projects, the innovations & such more.