BlockTalks x Excavo Finance AMA Transcript!

Hello! BlockTalkers & Blockchain Enthusiastic!

BlockTalks x Excavo Finance AMA Transcript

We recently hosted an AMA with Excavo Finance, on September 30th at 2.30 PM UTC. Many of you might have participated or many of not. But we make sure no one missed out from the knowledge shared by Eugene Loza CEO at Excavo Finance. So here we are up with the AMA transcript, for those who missed the live session, this blog post will be a saver & feeder of knowledge for them.

Introduction Questions Asked By BlockTalks

Q1. Could you please introduce EXCAVO Finance to our community in layman’s term?

Ans — Hello everyone my name is Eugene Loza CEO of EXCAVO

EXACVO is a company of independent financial analysts, traders, asset managers, economists, IT — developers.

EXCAVO
TOP-1 Trader by Tradingview.com
The most popular trader according to Bitcoin.com
TOP-5 Advisor Blockchain projects by ICOholder.com
Master’s Degree at Kyiv National University / Institute of International Relations. Thesis topic: “The evolution of the world cryptocurrency market”

our DeFi project excavo.finance -
IS THE AUTOMATED MARKET MAKER (AMM) BASED ON A CONSTANT PRODUCT FORMULA FOR INVENTORY MANAGEMENT SPECIALLY BUILT FOR PROFESSIONAL TRADERS

Q2. What are the advantages of EXCAVO Finance to other alternatives in the Blockchain field?

Ans — We will provide unique incentives for traders
We have a competitive advantage — a large community of traders (over 100k of subscribers, this is a product from traders for traders)

Q3. What are the major milestones EXCAVO Finance achieved so far & what are in the future pipeline?

Ans — We created Excavo brand in 2016
We have name and reputation
Now we have large community of traders
We have strong partners
We will be the first DeFi project that did an audit before launch

Questions Asked on Twitter to Eugene Loza!

Q1. No one can achieve anything valuable by their own. So, can you tell us more about your partnership which will lead you to success?

Ans —

EXCAVO Partners

This is our parners
And we just started;)

Q2. If anybody thinks your project really likes a scam project, and they can’t trust this project. How do you make them believe in your project?

Ans — We created Excavo brand in 2016
All this time we have proved that we are a strong team that has a name, reputation and followers, we are here for a long time. Therefore, the excavo.finance project is another step in the growth of the company.

Q3. Where does the project name come from? What does it mean for you and why did you choose that name for your project?

Ans — short story about EXCAVO name

Every main is an earner, back in the history men had to hunt to bring food home, now men go to work to earn money and bring them home
Today the best hunter is a men who created a business, business is a machine that provides profit. Following that logic the best machine is an excavator. Brand has to bring emotions, in our case power, strength and stability. This is the emotion that I was looking for creating brand EXCAVO.

Q4. Does the EXCAVO team have a training and guidance system for newcomers to cryptocurrency? How do you attract and reach them?

Ans — For 4 years, EXCAVO has been publishing a lot of free educational content on tradingview
In 2017 was created EXCAVO academy
We have experience in education and we believe this is the best way to attract new users

Q5. Since the kucoin situation, users’ concern has increased. What security measures does Excavo have to guarantee the safety of users?

Ans — A lot of people use centralized exchanges risking loss of their funds. Look at the Kucoin hack
We have a large community of traders, our goal is to provide info of DeFi advantages and bring more people to the industry
We will provide spot trading options, margin trading and synthetics actives trading but decentralized.

Our competitive advantage is blockchain developers who are true professionals and our large community of traders
We are the product that will provide a convenient platform for decentralized trading
According to our quiz
In 5–10 years people do not plat to store their funds on centralized exchange, store part of it on mobile devices, and store most of it on hardware wallets
Our mission is to explain to our community that you need to be in charge of your funds, rather than centralized exchanges. Trade safely with your bank in your hands

Questions Asked by our BlockTalks Community Members during live Session to Eugene Loza!

Q1. What category of people can benefit from the EXCAVO protocol? And what are the steps to be taken in order to have a successful EXCAVO token swap?

Ans — AMM by design provides revenue to the liquidity providers
Also traders who participate in deals can trade safely without 3rd party risks
We are traders who are building product for traders

Q2. I read on your website that you are made for professional traders but what about users who want to start in the world of trading, what benefits do you have for them?

Ans — Every new trader wants to be a professional. We will provide education program for those who want to increase their trading skills

Q3. It’s heard that the next phase of adoption of blockchain technology will come from Gaming, DeFi and NFT. What is your views on this and what will be your prime focus for mass adoption

Ans — In 5–10 years people do not plat to store their funds on centralized exchange, store part of it on mobile devices, and store most of it on hardware wallets
Our mission is to explain to our community that you need to be in charge of your funds, rather than centralized exchanges. Trade safely with your bank in your hands

Q4. What will you do so that your project will be visible in crypto field and people come to explore your project? How will the Tech in Asia partnership help marketing of EXCAVO ? What is the marketing strategy of EXCAVO going forward?

Ans — Right now we have more then 100k of traders/subscribers, whom we will educate on how to use DeFi, this is our first step in marketing our product. Then we have in mind partnerships, listings, etc

Q5. What is Excavo’s competitive advantage? What kind of incentives for traders Excavo will provide?

Ans — We focus on opportunities for liquidity providers that can earn yield on their crypto as well as for traders that can minimize their commissions.

Q6. Many of the top exchanges has functions such as launchpad,lending, staking etc. that interest many investors. So, is EXCAVO Finance planning to launch these functions in the future?

Ans — our plans
In October we launch our trading platform
Then we plan to add leverage trading
Level 2 layer for fees minimizations
We also will work on increasing number of users on our platform
To do that we will provide partnerships, exchange listings and we will teach our community on how to use DeFi

Here are some important links of EXCAVO Finance 👇

Official Website https://excavo.finance/
YouTube — https://www.youtube.com/channel/UCxBUeyObDhjqVXJgGv_BqWg
Twitter https://twitter.com/EXCAVO
Telegram — https://t.me/excavo_chat
TradingView — https://www.tradingview.com/u/EXCAVO/

BlockTalks is all about Blockchains & Crypto. We do discussions about new Blockchain projects, the innovations & such more.