BlockTalks x Flourishing Capital AMA Transcript!

We recently hosted an AMA with Flourishing Capital, on September 6th at 2.30 PM UTC. Many of you might have participated or many of not. But we make sure no one missed out from the knowledge shared by Eric, CEO & Will, CTO at Flourishing Capital . So here we are up with the AMA transcript, for those who missed the live session, this blog post will be a saver & feeder of knowledge for them.

Introduction Questions Asked By Team BlockTalks!

Q1. Could you please introduce Flourishing Capital to our community in layman’s term?

Ans — Flourishing AI is the most advanced artificial intelligence and portfolio management insights solution in the market. The platform supports portfolio risk-adjusted returns by combining deep learning inference, active blockchain monitoring, high frequency trading, active portfolio rebalancing, automated arbitrage, target price probability analysis, and early pattern recognition of bull markets, or bear markets, or unexpected market events.

There’s a big difference here: this isn’t a simple bot, which uses trading bands, or uses “experts” while touting “machine learning”. Unlike other platforms, Flourishing AI does not assume past patterns hold in the future.

That’s a good way to get rekt. Flourishing AI instead learns through large data set analysis to create a portfolio based on current market conditions. Always changing, always learning.

Q2. What are the advantages of Flourishing Capital to other alternatives in the Blockchain field?

Ans — Well there really isn’t an alternative right now, the other options you have are either:
1) simple trading bots which have no real data science behind them or ability to self-correct / learn
2) data providers that overwhelm you with analysis data and no real guidance on what to do

there’s also a 3) with these copy trader type systems we see floating around

Our system has 2 layers
1) high frequency analysis of individual coins and high frequency trading of those coins with an AI that corrects from its own mistakes and learns as it goes
2) a portfolio management layer to manage risk ontop of that so the total holdings in the account are robust to market movements and black swan events

Q3. What are the major milestones Flourishing Capital achieved so far & what are in the future pipeline?

Ans — We have a live product that people can already use which is the really cool part

Major milestones we already achieved:
1) integration with bittrex and binance
2) we’ve gone through several versions of the algorithm/system
3) scaling out infrastructure so we can scale up the userbase to tens of thousands of users and still execute trades in high frequency
4) build out a big data infrastructure globally with servers sitting next to exchanges and data providers

what’s coming up:
1) our IDO
2) roll out of algo v2 to everyone currently using the system
3) ability to create portfolios based on gaining eth and bnb (currently we support btc and usdt)
4) a web and mobile dashboard interface
5) full DEX integration for trading (currently we just have read / analysis integration)
6) custodial wallets support for institutions / wealth managers
7) margin, options and futures support for things like delta hedging

Questions Asked on Twitter For Flourishing Capital Team!

Q1. What are your plans for global expansion, and are you focusing solely on one market at this time? Or should you concentrate on developing and acquiring customers and users, as well as forming partnerships?

Ans — Sure, we currently support clients all over the globe, firstly. And our user base is pretty spread out across Asia, Europe, and North America in that order of amount.

We are potentially looking at partnering with a few local communities to provide more reach, so stay tuned for those announcements. Some coming up we’re super excited about and of course if you know of local communities we should involve ourselves with, we’d be happy to get introduced, so please feel free.

Q2. Could you tell us about Flourishing ‘s expansion plans? Will you simply provide the best portfolio management on the market? Or additionally do you plan to develop an ecosystem with many more products?

Ans — We have plans way beyond portfolio management. of course there are many ways to expand just that aspect alone and create a highly profitable business but we are also working on some really cool things in the crypto lending space. As well as very interesting verticals in the investing space

Q3. One of the feature that Flourishing AI offer is the Portfolio Rebalancing. So can you explain how does Portfolio Rebalancing works for your users? Do you have any permission to access the portfolio of your users?

Ans — we follow a lot of the principles of modern portfolio theory, creating a dynamic portfolio of uncorrelated assets to reduce variance. Unlike traditional portfolio management systems, we are able to dynamically rebalance in real time instead of monthly because of our high frequency analysis and trading engine. additionally we are able to construct these portfolios dynamically in usdt value, btc value, eth value and bnb value.

Q4. One of the functions of its AI is to be able to detect indicators of “unpredictable” events that may affect the users’ wallet. What are the main differences between this model and push notifications from other platforms? What improvements does its AI bring that make it unique?

Ans — well first, we handle those events even when you are asleep. Second, due to how we construct the portfolio we are naturally robust to black swan events like rug pulls etc. third, we have access to so much information on the back end that we see these things starting to play out way in advance usually.

Q5. The flourishing AI of your platform offers different benefits such as; Predictive Analytics, Unbiased Guidance, High Performance API, Blockchain Monitoring and Portfolio Rebalancing. So, can you explain all these features of this AI? How the community can apply for this service?

Ans — We’re about to announce a web application, where you can log on and view your portfolio in realtime. But the platform itself on telegram is live right now! Many users are interacting with their Binance, Bittrex, or Pancakeswap accounts via the Flourishing AI system.

Questions Asked by our BlockTalks Community Members during live Session to Flourishing Capital Team!!

Q1. I could read that Flourishing can be adapted to different trading methods, both in Dex and Cex, but how does it really do it? And furthermore, why not just focus on DeFi? Could it be that CeFi is still a market in which we must take into account?

Ans — Sure great question. We try to provide as many alternatives as we can. We’re big believers in Defi / bankless so most of our work will be in that area. That said, if there’s community demand to manage a portfolio on specific exchanges, we’re happy to consider that.

Q2. NFT is a popular topic right now, do you have plan to have new development regarding NFT? What is your opinion regarding NFT nowaday?

Ans — We’re working on something which we’re not announcing yet. Please stay tuned :)

Q3. Revenue is an important aspect for all projects to survive and maintain the project / company. What is the way to generate profit / revenue of token? What is the income model?

Ans — We run a subscription model for crypto holders who would like portfolio management, or portfolio management using leverage trading. (different tier levels). The subscriptions will leverage our own token, which we are releasing September 21. so there’s real demand for the token based on real economic activity.

Q4. FLOURISHING AI can predict bull and bear runs via deep learning inference, what is the strategy of the deep learning inference, and what is the average of certainty in it?

Ans — So far, we’re seeing correlations of 90%! For those of you who look at pro stats, consider these in our live platform we’re compiled: Sharpe Ratio 2.77 Max Drawdown 25% Daily ROI 1.1% 30 Day ROI 33%

Q5. Do you have Whitepaper if yes please share it with us and secondly do you have plans for pre-sale? Where can we join it?

Ans — Yes! You can join us at @flourishingcapital (our community) for discussions, AI access, and chats with us right now! You can also see the whitepaper here: https://docs.google.com/document/d/11DroXDITWGApdHmhkknSmaxxT-JhqJS5PVmV9g8stRQ/edit

Q6. Can you please tell us the story behind your project name? How did you get inspired to build your project? How do you think this name will affect people?

Ans — We thought it would communicate the idea of flourishing over the long term. Really the principle behind this is creating a system where noobs do not get wrecked. We didn’t feel we had the right information to run our own crypto portfolios, so we created this system to do it for us — a system smarter than us or any one person. By watching large amounts of data and seeing correlation between large influencer wallets and market movements, this basically allows us to trade like whales. FlourishingAI allows that for everyone.

Here are some important links of Flourishing Capital👇

⦿ Website ⦿ Twitter ⦿ Telegram ⦿ YouTube

--

--

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Block Talks

BlockTalks is all about Blockchains & Crypto. We do discussions about new Blockchain projects, the innovations & such more.