BlockTalks x Frontera AMA Transcript!

We recently hosted an AMA with Frontera, on December 3rd at 11 PM UTC. Many of you might have participated or many of not. But we make sure no one missed out from the knowledge shared by Hendra Setyadi Putra, International BD at FronteraSo here we are up with the AMA transcript, for those who missed the live session, this blog post will be a saver & feeder of knowledge for them.

Introduction Questions Asked By Team BlockTalks!

Q1. Could you please introduce Frontera to our community in layman’s term?

Ans — Frontera is a play to earn NFT game where Handlers (our term for players) will be able to earn crypto by playing the game and holding MECHAS as the character in Frontera Realm. Frontera lets you create, earn, and own in metaverse!

Q2. What are the advantages of Frontera to the other alternatives in the Blockchain field?

Ans — This is a really great time for NFT and Metaverse. I believe we have some strenght in several sectors

  1. Frontera is built on BSC which has a strong user base and cheaper gas fee

2. we implement Interesting concept of levelling, evolving, and staking MECHAS as in game token economy

3. $TOKO token is used as in game currency, $TOKO token have a strong liquidity, listed in major exchanges, and currently growing in market cap and token value which I believe will be a huge strategic benefit in this industry.

4. Frontera takes good care of its handler! There will be an offline and online events with our Brand Ambassador that will take place frequently. Imagine having a nice frontera meetup at BeachClub in BALI! your NFT will also work as a membership ticket!

5. there will be an internal marketplace and secondary marketplace for the NFT liquidity! secondary mktplace is a notable name in nft world which will be our official partner too! stay tune for this one folks!

6. we have a vision to make an alternate metaverse in our realm! You can CEO your metaverse. Imagine you own a valuable NFT that you love, you can actually bring them into Frontera Realm! One of MAYC is already trapped inside Frontera! and more to come for limitless possibility!

Q3. What are the major milestones Frontera achieved so far & what are in the future pipeline?

Ans — firstly, we are invested and now an official partner of Tokoin Global (TIcker $TOKO).

we also invested by M6 Venture Fund, High Value Individuals accross the world, and some more notable names coming soon (guess who). Stay Tuned!

within weeks, we achieved 10000 Discord Member and 36000 Telegram Member

Frontera also being published by several major blockchain news portal

Questions Asked on Twitter For Frontera Team!

Q1. To play FRONTERA, users must have a Mecha (aka character). So,where can i buy my starting mecha? And how many of these should i need? Apart from mecha,do i need to hold certain amount of $TOKO too,to play the game?

Ans — Minting on BSC network will be announced closer to the pre sale date, purchasing with $TOKO token will give you 25% discount. But worry not, we are not going to be expensive. Holding 5000 $TOKO can grant you whitelist spot. Join our discord for more information regarding whitelist. 1 mecha is all you need to get started. However, it is always better to have several to take advantage of the Fusion and Stacking system.

Q2. In the future do you intend to innovate with many more Mechas than we saw on your website for the players? Does the mecha element influence his power in the game? to get a wick do I have to pay?

Ans — Elements always reminds me of the good ol JRPG

The one on the website is the first season of the Mechas! Mechas element will influence the strength and weakness in the game just like how water overpower fire. To participate in the game you need to own the mechas through pre/public sale or secondary market. more information regarding gameplay will be released soon! no spoiler yet …

Q3. You have recently entered into a partnership with Mutant Ape Yacht Club #9061. So, can you elaborate on the plans you have for this partnership? Will you develop a collection of NFTs for this project? What would be the possible benefits of these NFTs?

Ans — MAYC is a great NFT!

MAYC#9061 got trapped in our realm because he was bored and wanted to see other universe. MAYC#9061 will be a special edition NFT in Frontera with exclusive benefit. this envisioned CEO your Metaverse as I stated above which will offer endless opportunity. world without border, isn’t that what we always want? some Kongz will also travel to our realm!

Q4. I find it interesting that Frontera is supported on the Binance Smart Chain network. But, could you tell us why you wanted to build yourself on this network and what advantages does it offer you over others? Would you implement more networks like Solana, Avalanche or Ethereum?

Ans — BSC offers low gas fee and great ecosystem for play to earn gaming model. over time we might just cross chain into other networks. Stay tuned!

Q5. I read that the main token is not derived from the FRONTERA ecosystem but from Tokoin one of the pioneer blockchain companies in Indonesia. So can you tell us a bit about your partner, Tokoin? How do you take advantage of their token and what advantages does it provide?

Ans — Tokoin is a leading blockchain company from Indonesia which aim to make blockchain accessible for everyone. Tokoin established in 2019 and has support from Indonesian government, advised by Kucoin’s CEO and partnered with plenty big names like TOMOCHAIN, KARDIACHAIN, BLOCKCRAFTER, and many more.

$TOKO will be in game currency in Frontera Realm, which is a great asset as $TOKO have a really good liquidity in major exchange, and strong holder. Tokoin is a hidden micro-cap gem for sure!

another play to earn model is also live on Kucoin Apps under Kucoin Win section!

Questions Asked by our BlockTalks Community Members during live Session to Frontera Team!!

Q1. How important is the community to Your project? and How can we collaborate or help share token for the development of the project?

Ans — Community is the core of every blockchain projects. We always listen to what the community needs. Any input will be very great and if its in the best interest of the project we will try to implement it!

Q2. IS This Your project only for elite investors, how about others with small funds, is it open to everyone?

Ans — It is open for everyone. Try to get whitelisted in our Discord channel by being active, or you can fastforward by holding 5000 $TOKO Token

Q3. Do you have any target for your project? What do you wanna achieve next? Are your team working on increasing value of the token or developing the project?

Ans — I believe that developing the project will have a direct impact on price action. So developing the project come first.

Q4. read that I can earn $TOKO tokens by farming. What advantages do we get in farming using AI Mechas NFT and what are your farming returns? I’ve read that I can improve AI Mechas stats by increasing the level and star. How to raise level and star and what is the advantage of increasing stats?

Ans — This is great question. The detailed gameplay and token economics will be revealed soon. Stay tuned and follow our discord, and all our social media for upcoming information!

Q5.With the rise of the Metaverse as a whole, these “games” will provide very sustainable sources of income for many players, so how sustainable will it be for players to win through their ecosystem? And also, will they focus more on the Indonesian market?

Ans — We believe in strong tokeneconomics which is why we also partnered with $TOKO. The focus will be global market. Indonesia and SEA is a huge part of it and we hope we can be a great support to those who become our handler and earn with Frontera!

Here are some important links of Frontera👇🏻

⦿ Website ⦿ Twitter ⦿ Facebook ⦿ Medium

--

--

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store