BlockTalks x Mines of Dalarnia AMA Transcript!

We recently hosted an AMA with Mines of Dalarnia, on July 12th at 12 PM UTC. Many of you might have participated or many of not. But we make sure no one missed out from the knowledge shared by Manfred, Project Lead at Mines of Dalarnia. So here we are up with the AMA transcript, for those who missed the live session, this blog post will be a saver & feeder of knowledge for them.

Introduction Questions Asked By Team BlockTalks!

Q1. Could you please introduce Mines Of Dalarnia to our community in layman’s terms?

Ans — Mines of Dalarnia is a play and earn adventure game in which players venture into mines to collect resources while navigating treacherous environments and battling fierce monsters. The game also allows users to own and manage their own mining plots, renting them to other players to generate revenue. Our vision is to provide a high-quality game experience and sustainable economy that can entertain players and reward stakeholders for years to come.

Q2. What are the advantages of Mines Of Dalarnia to the other alternatives in the Blockchain field?

Ans — Mines of Dalarnia is already a real game with an existing community of players. We have improved on our original Testnet Prototype by adding new features and content and creating a completely new look, resulting in a fun game that can already be played and experienced by everyone interested in it. On top of that, moving into the 2nd part of 2022 we are focusing a lot on multiplayer in both competitive and collaborative ways creating a real mmo experience.

Q3. What are the major milestones Mines Of Dalarnia achieved so far & what are in the future pipeline?

Ans —We launched the DAR token and released the game to Mainnet. We are working on developing the game and have plans for a significant expansions later this year. That will include many things. As an example, players will be able to join groups and complete daily quests together. Or enter competitive mode and play versus each other.

Currently, we are working on expanding our Roadmap and hiring more people for the team to achieve everything we have planned. One of the major features that were recently added is Blade Crafting. It’s a major new feature, players can craft our first weapon type: Blades.

Like our other craftables — Mining Tools and Armor — blades are created by combining resources and a crafting catalyst, as well as the new resource Stellar Shards (will be added later into the game).

Questions Asked on Twitter for MoD Team!!

Q1. Mines of Dalarnia offers two Roles to participate in the Game: Miners and LAND Owners. So, what is the role that each of these roles plays within the game? And, what happens if I don’t feel comfortable with my role after choosing it and I want to change it?

Ans — LAND Owners are those players who own mining plots in Mines of Dalarnia. These plots are needed by Miners to mine for resources in order to improve their equipment and progress in the game.

Miners are Adventurers of Mines of Dalarnia. They go into player owned mines and face the dangers in order to be successfull and return with the most valuable resources which they use to improve their mining experience and unlock new content.

Players can be whoever they want. But in order to be a LAND Owner they have to purchase LAND first. You can always freely choose what you focus on in Mines of Dalarnia whether it is being a LAND Owner or a Miner or both there are no limits and restrictions.

Q2. I found out that the game allows players to own mining plots and manage them as they wish, even allowing the rental of the same plots. So, I would like to know how you have developed this system of renting plots? Will it be a fair profit for both the owner and the user who rents?

Ans — We developed the system with an open, player driven game economy in mind. Even though we had to set up some restrictions early on we are eager on lifting those as time moves on. Profit for LAND Owners is simply to understand as they get paid per run by Miners. As for Miners it all comes down to how successfull they can trade the resources they received on the Ingame DEX. But this is just a first step. As we speak the team is working hard on new ways for Miners to create profits such as a NFT Marketplace to trade Equipment and Weapons.

Q3. Can you elaborate about your weapon crafting system and how can someone make the most effectible weapon for the game?

Ans — As I mentioned earlier, like our other craftables blades are created by combining resources and a crafting catalyst, as well as the new resource Stellar Shards.

Blades are minted with unique perks attached, including some rare ones like the Charge Blade that deals extra damage if you haven’t attacked in a few seconds.

However, Blades are a little different from other craftable equipment because you upgrade them directly from the previous type of blade. So a Copper Blade is used to craft an Iron Blade, Iron to Silver, and so forth. In order to get the most effective weapon you should look into creating a ozy blade with really good perks, which means you might need some attempts.

Q4. With an innovative approach of Dalarnia Token system, players can purchase virtual mining plots, and put them up for rent into the community. My question is who determines the rentage fee? Does a portion transaction fee from rentage go to the project? If so, Whats the percentage?

Ans — The rent fee is up to the LAND Owner. However, currently we have minimum rent fee of 1 DAR on all plots, hich means LAND Owners cant go lower than that. 10% of the rent fee go to the games treasury.

Q5. Recently the crypto winter is running, MoD planned any gamers/streamers to do marketing of the game for non-crypto users to attract?

Ans — In general we created a game that we believe can also be enjoined by the non-crypto gamer. But we focus on crypto users in terms of marketing. So while we are looking for streamers/gamers to help us to spread th word, those will likely also focus on crypto interested users.

Quizzes by MoD Team!!

Q1. How many Armor sets are currently in the game?

Ans — 9

Q2. In what country is the WorkinMan team, who develops the Mines of Dalarnia game, based?

Ans — USA

Q3. What year was the first version of Mines of Dalarnia launched on Testnet?

Ans — 2019

Q4. Can you own land in Mines of Dalarnia?

Ans — YES

Q5. What is the name of the Mines of Dalarnia token?

Ans — $DAR

Questions Asked by our BlockTalks Community Members during live Session to MoD Team!!

Q1. I heard that you are working on more advanced security systems in order to protect both the assets of the game and the assets of all your players. So, could you tell us about your security systems? How do you handle malicious bots? Do you constantly keep your security updated?

Ans — Our team is primarily concerned with two security aspects — smart contracts (on chain) and client side software monitoring (off chain.)

The smart contracts used in MoD have been audited by third parties and have proven to be safe and secure for end users.

Running a project with client-side software keeps the team on our toes, as we are constantly adapting to thwart users who try to ‘game’ the system by making alterations on the client side to mine faster, get higher scores, etc. These continuous efforts have also led us to restructure some of the underlying rewards mechanics of the game to reward honest play and detect dishonest users.

Q2. Can you explain, which one is your top priority? Security, Product, Partnership, or Token price?

Ans — Product and Security are certainly making the top here. If we do a good job on those the token price will be healthy and partnerships will easier to create.

Q3. I read users can only play Mines Of Dalarnia for free to try out its DEMO. So, I was wondering, do you plan to add more Free-To-Play modes to your game for those users who can’t afford paying their entrace into the game? If so, what more affordable options do you plan to add?

Ans — The short answer is yes. However, considering that Mines of Dalarnia utilizes quite a lot of blockchain transactions, there is always the “issue” of Gas Fees. In order to be really free 2 play to attract more players we have to make some adjustments but it is something that we are very interested in.

Q4. I read on your website that specific hardware characteristics will be required, does that mean that if my desktop computer does not comply with them, I will not be able to participate in your game? If so, will they soon create a version for lower quality devices?

Ans — Luckily the hardware requirements are not so high, so I hope you will be able to play. We will always optimize our game and might be able to lower those specifications with time.

Q5. If there is a minimum rent fee of 1 DAR on all plots, is there also a maximum rent fee?

Ans — No. It is up to the LAND Owners to set it, but they have to find Miners who are willing to pay the price.

Q6. How do find the game of mines of Dalarnia and do i need internet connection to play your game or it can be played offline? & Is it free to play?

Ans — Go to our website minesofdalarnia.com and click the Download button to download the latest istaller. For playing the game you need a internet connection and a wallet such as Metamask with some DAR and BNB (gas fees).

I am afraid but I have to call it a day for this time. It was a pleasure to be with all of you and I hope you keep an eye on us as we have huge ambitions with Mines of Dalarnia

Litepaper: https://www.minesofdalarnia.com/assets/MoD%202.0%20Litepaper.pdf

Here are some important links of Mines of Dalarnia👇🏻

--

--

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Block Talks

Block Talks

BlockTalks is all about Blockchains & Crypto. We do discussions about new Blockchain projects, the innovations & such more.