BlockTalks x NFTify AMA Transcript!

Hello! BlockTalkers & Blockchain Enthusiastic!

We recently hosted an AMA with NFTify, on May 3rd at 2.00 PM UTC. Many of you might have participated or many of not. But we make sure no one missed out from the knowledge shared by Nikita Ngan Nguyen, CEO & Co-Founder of NFTify. So here we are up with the AMA transcript, for those who missed the live session, this blog post will be a saver & feeder of knowledge for them.

Introduction Questions Asked By Team BlockTalks!

Q1. Could you please introduce NFTify to our community in layman’s term?

Ans — NFTify is a platform where people can create an NFT store without coding.
Anyone can start a store, tokenize & sell NFTs right away instead of spending months and hundreds of thousand USD to develop something like Opensea, Niftygateway.

So let’s say you are an artist. You want to create your own brand, your own store, but you don’t have the money and time to build your own platform. You also don’t want to sell your arts on some messy NFT marketplace, then NFTify is the perfect solution.

The platform will also provide built-in AI services for copyright protection purposes, which is probably what people are concerned about the most when it comes to digital content.

Q2. What are the advantages of NFTify to other alternatives in the Blockchain field?

Ans — There’s not really alternatives right now. As other projects are NFT marketplace, auction platform, lending platform, we are the only platform to allow people to create an NFT store without coding, and customize it to make it their own brand.

Q3. What are the major milestones NFTify achieved so far & what are in the future pipeline?

Ans — We have closed our fundraising, announced many major partnerships in IDO, marketing, technology integration etc.,
In terms of development, our basic features will be launched in the next 2 months.
We’re having many on-going conversations with other projects to onboard the 1st artists to register and sell NFT on NFTify.
Stay tuned for more announcements to come
https://twitter.com/nftify_official
https://t.me/nftify_official
https://news.nftify.network/

Questions Asked on Twitter For NFTify Team!

Q1. Which one of these aspects is important for you?

1-Increasing Token Price & Value

2-Empowering Platform Development

3-Building Community Trust

4-Expanding Partnership Globally In what order?

Ans — All of the above are important!
In each phase of the project, one would be more focused than the other.
If we sort it in the timeline order, I would say 2, 3, 4, 1.
Especially we are a long-term project

Q2. Your project was created due to the rise of NFts ? So what will happen if the market changes radically to another trend than NFts, will you adapt or will NFTify keep developing everything related to Nfts?

Ans — I think before the term NFT was born, artists in the real world have been wanting to create a form of assetization to more conveniently deliver their works to other.
So in fact, it is not as new as many might be thinking.
The point is, the public still need to be educated about what NFT is, how it helps to improve the world for it thrive.
We position ourselves as the pioneers to lower the barrier for anybody to join this NFT space with NFTify.

Q3. Staking is one of the strategies to attract users and hold users. Does your great platform have a plan about Staking?

Ans — Yes we do.
Stay tuned for that announcement!

Q4. Where does the naming of this project come from? What's the meaning of the name?

Ans — Firstly, it’s about NFT so we start with "NFT".
and when we thought about what our basic features allow users to do, it’s kinda like the Shopify for the NFT.
So we took the "ify" from the already well known and made it "NFT" + "ify" = "NFTify"

Q5. On your website you promote a registration store account for having our own market without spending a coin for development cost, but what about the fees to pay? Is it totally free?

Ans — Store owners will need to pay a small fee to setup.
They will also be able to purchase plugins to customize their store in the future.

Questions Asked by our BlockTalks Community Members during live Session to NFTify Team!!

Q1. One of the services NFTify will provide is “Gamified NFT Store”, can you tell us more about it? What are the advantages this option will offer to gamers that will make them buy/sell their NFT game cards/items here?

Ans — Different from a normal marketplace, stores on NFTify will be more organized as store owners able to customize and brand their store.
Users will have a better experience looking for things they’re interested in.
Our Ai engine will detect fake/similar content to project copyright.

Q2. NFTify allows small businesses to create their own NFT store without coding; helps NFT authors issue NFT easily and detect fake/similar content for copyright protection purposes; provides NFT collectors with low cost. How to persuade the public to believe technology of NFTify?

Ans — Our team has over a decade of experience in the IT industry and 6 years in Blockchain and AI.
We are very transparent about who we are. You can find more information about us on the website.

Q3. What is your plan for global expansion,,what is the strategy used by you project to attract new users and investors and keep them in the long term?

Ans — We working with some big NFT projects to onboard artists. Besides, we’re also trying too bring on many world famous Hollywood artists.
Stay tuned!

Q4. I understand that NFTify provides the tools to create our own NFT marketplace But is it compatible with any type of NFT? NFT can be anything, a video, an image, a product. Is it compatible with all of them?

Ans — We will focus on digital content, more in the art world such as: Image, video, music, gamified.

Q5. One of the features of NFTify is Zero-coding. So can you tell us more about Zero-coding? How does it brings good impacts to your platform and to users of NFTify? What advantages of this features in your platform?

Ans — Oh huge advantages. People don’t need to learn coding, graphic design, spend months and a lot of money to create their NFT store.
This is allow many many people to try.

Q6. As Global Project, NFTIFY website only has 4 different languages, will you add some others in order to make more easy to understand by others country whose mass population, like India, Indonesia, (especially Vietnamese) etc.

Ans — For sure as our platform gains more popularity.
Localization is not a problem.

Q7. Can you tell us which strategy you choose to keep the community active?

Ans — We’ll engage the community in every milestone of the project.
We also have dedicated personnel to answer questions from the community in our TG and twitter.

Here are some important links of NFTify 👇

🌎 Website: nftify.network

📱 Twitter: twitter.com/nftify_official

📢 Telegram: t.me/nftify_official

📚 Medium: news.nftify.network

BlockTalks is all about Blockchains & Crypto. We do discussions about new Blockchain projects, the innovations & such more.