BlockTalks x Tartarus AMA Transcript!

We recently hosted an AMA with Tartarus Finance, on March 14th at 2PM UTC. Many of you might have participated or many of not. But we make sure no one missed out from the knowledge shared by Johnathan, Marketing & Strategy at Tartarus Finance. So here we are up with the AMA transcript, for those who missed the live session, this blog post will be a saver & feeder of knowledge for them.

Introduction Questions Asked By Team BlockTalks!

Q1. Could you please introduce Tartarus to our community in layman’s terms?

Ans — Tartarus is a next-gen decentralised IDO launchpad built on Fantom network, for scaling the growth of the Fantom ecosystem projects 🚀

We have created a launchpad platform that helps both investors and projects of Fantom ecosystem -

For Projects -

1. Fair and Smart DeCentralized Fundraising Process

2. Exposure to thousands of new potential investors

3. Marketing and Advisory Support

To Investors, we provide

1. Access to Fantom Ecosystem projects

2. Low gas fee and fast transactions

3. Fair IDO whitelisting process

4. Community and user experience

Q2. What are the advantages of Tartarus to the other alternatives in the Blockchain field?

Ans —With curated projects, simple to use UI, rewading tier system(coming soon) and our team’s expertise, Tartarus gets an edge over its competitors 👀

Tartarus’s goal is to become the principal launchpad for scaling new innovative projects built on the fantom ecosystem

and with the backing from a star team of KOLs including Winston Wolfe, Altcoin Sherpa, Traderlenny, Devchart, Altcoindailyio, TheMoonCarl, and many more — we surely will become one 🔥

Q3. What are the major milestones Tartarus achieved so far & what are in the future pipeline?

Ans — I would love to answer this question 🙂

At Tartarus, we’re currently on track for our IDO debut and to this we’ve already witnessed exponential response from our communiti

Major Milestones achieved 💪 -

1. Recently, we successfully completed our strategic investment round led by Black Edge Capital and Solidity Ventures. Our dungeon is also joined by some pre-eminent crypto influencers including CryptoDaku, Fabian Van Doesburg, and many more!!

2. We have completed the development of Tartarus IDO Dashboard(app.tartarus.finance), and with $TART IDO Whitelist winners already announced — we are in the final phase of launching the $TART IDO 🙌

What’s next?

1. An amazing Tier system coming for our investors

2. Some BIG IDOs on our own launchpad

Interesting QS

So yes, the market isn’t really supporting for an IDO launch at the moment, but our community is already pumped up for our upcoming IDO.

So while we do consider the market conditions before launch — we also take into account what the community demands 👀

Questions Asked on Twitter for Tartarus Finance Team!!

Q1. What will be the IDO allocation process, I read that there will be guaranteed allocation but how? Can you explain the requirements?

Ans — So the $TART IDO process has already been shared on our social handles. Our whitelisitng is closed and the winners are announced.

Regards to upcoming IDOs to be launched on Tartarus…

We are going to make the allocation process simple, fair and smart by introducing a Tier System. The tier system is being designed so that investors, big or small, can get maximum benefit out of the IDOs of projects launched via Tartarus.

Q2. One of the things that got my attention is the uniqueness of you name, so can you explain us what do you mean exactly with” Tartarus”? Does it have any particular association with mythologies?

Ans — So the name Tartarus comes from the fascination with gaming & metaverse.

And plus if you notice we are building it on on Fantom network, Fantom — which in itself represents a spooky theme. And we have build a dungeon (our launchpad) on the same theme.

Q3. What are the tools and strategies that will allow Tartarus to attract even non-native cryptocurrency users to the platform and provide a user-friendly experience? How attractive will the Tartarus user interface be?

Ans — If you check our website and our published articles — we have talked about this a lot

Tartarus has been developed with a vision of bringing even non crypto native people to the launchpad ecosystem by providing a user friendly experience.

We have developed our Tartarus UI to be simpe, quick and secure, that can attract users form non tech/crypto space 🫂

Q4. Is the launchpad audited and protected in terms of user payments security to prevent frauds and rug pulls? Also, where can I get the $TART token?” Can you additionally provide an outline of your Tokenomics and the $TART Token’s utility?

Ans — The audit process is in the progress!!

We will update info on that on our social handles

So continuing the answer to previous qs -

$TART, it’s a utility token in Tartarus ecosystem. Investors can earn exclusive benefits on holding it, such as

- Future IDO Whitelist

- IDO airdrops

  • Massive APY and more!!

Q5. Reading your roadmap, I saw that for phase 1 it will have “staking levels and tier based system for IDO”. Can you give us more details about this? What will be the differences between the tier systems? Also, at what point of development is Tartarus within its roadmap?

Ans — Currently we have completed development of our IDO dashboard — what’s next is Tartarus IDO which will happen real SOON

We have an amazing Tartarus tier system coming up for the launchpad users that will provide a fair and smart IDO allocation process to all

That’s not it — we are already in touch with some cool projects who want to lanch their IDO on Tartarus Finance 🔥

So stay tuned and do follow our Social Handles

Questions Asked by our BlockTalks Community Members during live Session to Tartarus Finance Team!!

Q1. We know that Tartarus is based on the Fantom blockchain. So what blockchains will it support alongside Fantom? Do you plan to expand your interoperability to other more popular chains like BSC or Solana? Will they focus only on FTM or will they be a multi-chain ecosystem?

Ans — Our prime focus is to become the principal launchpad for the Fantom ecosystem.

Fantom has established itself as a key layer 1 protocol and as more projects are being launched on the Fantom network, there is an extensive need for a robust infrastructure to accelerate the growth of these projects — hence, the Tatarus Finance

Q2. Since NFT is popular nowadays, is there a plan for NFT integration?

Ans — Can’t ppromise it in the near future, but one thing that I can promise is we will launch some next gen NFT projects on our launchpad 👀

Q3. On your website it says “High Speed ​​Transactions at Low Cost.” How does TARTARUS Solve the ETHEREUM Challenge work? And why did TARTARUS choose the FANTOM Network?

Ans — The answer lies within the qs.

By offering faster transactions and lower fees than its competitors, Fantom has established itself as a keen competitor

which is the very reason why we created Tartarus on and for fantom ecosystem

Our Whitepaper will be released soon.

We are doing Tartarus IDO a.k.a pre-sale, the dates are soon to be announced, you will be able to participate in it. Follow our social handles to stay updated with all latest info.

Q4. Staking is one of the Strateggis to attrack users and Hold Them long term. Does your Great Project have plan about Staking??

Ans — Our upcoming Tier system will throw more answer to this question + we belive in rewarding our project’s early supporters and massive staking APY will be one way of doing it 💪

Q5. Apart from offering whitelisting in the IDOs, what other benefits will you offer to your investors? Could it be that they have DeFi products that allow investors to generate passive income?

Ans — Token Staking + Liquidity Staking + Airdrops to early contributors + Access to top IDOs on Fantom network

Here are some important links of Tartarus Finance👇🏻

⦿ Website ⦿ Twitter ⦿ Telegram ⦿ Medium

--

--

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Block Talks

Block Talks

BlockTalks is all about Blockchains & Crypto. We do discussions about new Blockchain projects, the innovations & such more.