BlockTalks x TRIAS AMA Transcript!

Hello! BlockTalkers & Blockchain Enthusiastic!

BlockTalks x TRIAS Token AMA Transcript

We recently hosted an AMA with Trias, on March 12th at 01.00 PM UTC. Many of you might have participated or many of not. But we make sure no one missed out from the knowledge shared by Kailing Bian, CSO of Trias, so here we are up with the AMA transcript, for those who missed the live session, this blog post will be a saver & feeder of knowledge for them.

Introduction Questions Asked By Team BlockTalks

Ans — Trias is a full-stack decentralized trusted cloud infrastructure and an enterprise-grade blockchain. It has integrated TEE(trusted execution environment) technology, cyber security, and graph computing algorithms as a combined blockchain solutions to ensure the correct execution of software.

Q2. What are the advantages of TRIAS to other alternatives in the Blockchain field?

Ans — Trias is tackling the problem consistently with a full-stack decentralized trusted cloud infrastructure and ecosystem for enterprise-grade applications,.
Targeting at providing enterprise-grade blockchain technology and infrastructure, and connecting the traditional clients to crypto innovations, Trias has been consistently delivering progress in its first-of-its-kind innovative technology, products, client use cases and this time, token economy.

The core technologies of Trias are TEE+ Zero-knowlogy+Blockchain. And our team is really solid. The core members of the team graduated from Oxford, London School of Economics, Peking University, Tsinghua University and other top universities; served in China Aerospace, Royal Bank of Canada, Intel, Oracle, Alibaba with strong technical strength and rich working experience.

Q3. What are the major milestones TRIAS achieved so far & what are in the future pipeline?

Ans — Recently, we have made 3 important milestones.
first, we successfully held “2020 Trusted Computing Hackathon: Development & Innovation Competition based on TEE” to attain innovative business applications based on blockchain technology as well as showcase the unlimited possibilities of the developer team and individual, themselves.
Two projects were selected as excellent projects among the projects. They are Authmen and TEESwap. And now Authmen (auth.men) has growing up fast based on the incubation of Trias.

Second is we built Trias DAO to ensure the fairness and efficiency of Trias community autonomy. You can particpate to vote any proposal on Snapshot: https://snapshot.page/#/trias

Third is that, in order to adapt to the development trend of the current encryption market, we have adjusted the economic model of TRY token to better enable Trias ecology. Now we have finished the reduction mapping of our new token TRIAS already.

Questions Asked on Twitter For LABS Group Team!

Ans — As for the privacy protection of blockchain, many people have a misconception that blockchain can better protect users’ privacy because of its anonymity. The reality is that user information on blockchain is really easier to track without proper methods and tools.

In addition to the fact that most exchanges must integrate centralized authentication mechanisms, such as KYC authentication, the mapping between a user’s personal information and the anonymous address of the blockchain has already been recorded by the exchanges, and sophisticated data analysis methods make it easy to identify a user’s transaction behavior.

So blockchain doesn’t automatically protect users’ privacy. On the contrary, all transaction information is on the chain, exposing users’ habits and even personal identities to the whole world. As a result, blockchain requires more privacy protection than a real transaction system.

Trias has developed a set of common privacy protection protocols based on its own innovative Trusted Execution Environment (TEE) and Zero-Knowledge proof scheme, which can support heterogeneous blockchain to achieve privacy protection functions.

Trias focuses on anonymous payments, private transactions, privacy contracts, decentralized identity authentication, etc.

The core solution TEE and Zero-Knowledge proof of Trias are mainly for trading privacy scenarios, so Trias can seamlessly integrate the trading privacy involved in projects such as decentralized exchanges, mortgage lending, mining derivatives, etc. in the DEFI ecosystem.

Q2. Collaborations and partnerships are some of the most important cornerstones to help improve adoption. Can you tell us about Trias current partners, plans for partnerships and what everybody stands to gain from these partnerships?

Ans — Yes. Collaborations and partnerships are really important for a project to get a more bigger development. Last year, we have partnered with many enterprises and projects, like CertiK, Soochow Securities, Eyes Protocols, and etc. Also we are collaborating with Mitsubishi, the development is going very well now.
In the next we will collaborate with some Defi projects to help them protect users’ privacy and transaction security.

Q3. Community support is one of the biggest aspects of a project’s success. Most projects have programs that interact with their users. Does you have any special plans to attract and expand the community and improve the user experience?

Ans — Sure. We do have. We have officially launched the Program of Global Ambassadors to To expand the global development. And more than 20 ambassadors from different countries were assembled to help expand Trias’ influence around the world.
And in the future, we will make the community into a DAO and give all the decision-making power to the community.

Q4. I read that TRIAS had one token before the one that you currently have, could you tell us what made you change token and what is the main differences between them? What was lacking on the old one that you felt the need of creating a new one?

Ans —After studying and judging the development situation of the current crypto market, for the sake of better development and healthier Trias ecosystem, we propose to adapt the new economic model so that to fit Trias’s future development strategy, product route and community construction, and truly adapt the current market trend of the encryption world.

We have changed our old token(TRY) to TRIAS, and the total amount of our token has been reduced from 10,000,000,000 to 10,000,000. Reducing the total amount of tokens will help to reflect Trias’ value, help Trias community better transition to a more decentralized DAO governance model, and enable Trias to gather a group of core participants to make joint decisions and improve governance efficiency.

Q5. When you launch on uniswap, will you be offering benefits to Trias stakers? Can you provide a userguide on how to stake and provide details of the APY etc.

Ans — We will launch on Uniswap very soon. And at the same time, we will start TRIAS liquidity mining program, which has a 100%-300% APR. Welcome you guys to join. And pay attention to our announcement channel to get the news.

Questions Asked by our BlockTalks Community Members during live Session to Trias Team!!

Ans — Sure. Our DApp TriasForce has already been deployed by large financial institutions and manufacturing industries.
TriasForce, which is the main product of Trias, is a decentralized SaaS developed by our team.

Empowered by the Trias blockchain technology, TriasForce aims to provide enterprise level DSaaS.
It ensures enterprises’ core data and critical services are secure and reliable. Now we have 3 modules: TF-Security, TF-Auditing, and TF-ERP, all of them solving the ‘trust issue’ in cloud computing.
A decentralized model can help in protecting the data ownership and makes sure that the value created can be distributed to the originators.

Furthermore, it also tackles the problems of data privacy and leakages, and thus mitigates the clients’ reluctance of uploading data or rejecting the SaaS. At present, Trias’ team is cooperating with many enterprises in different industries in China and overseas to help them develop and build blockchain based enterprise service software and series products.
As far as the current situation is concerned, most enterprises are potential consumers of DSaaS, because there is a great demand for blockchain application and enterprise management services.

Q2. Can we get an overview of the Tokenomics of tokens; distribution, usecases and what model; is it incentivized and is the token designed to rise and fall with the success of the project? Will any scarce path like burns, buybacks, storage to help promote token price be included?

Ans — sure. If you checked our project you will see the token metrics.

But after we issued new token, we also decide to make a new adjustment to the economic model. We will increase the proportion of mining, so that everyone can participate in our mining.

Q3. Will the Trias in 2021 create the Trias swap or Dex or Trias associated with Defi or NFT?

Ans — Trias will focus on public chain, blockchain security, privacy protection and cross chain infrastructure. So we won’t do DEX directly. But we will provide technical support for a project to do DEX. This project is TEESwap, the winning team of our last Hackathon. If it goes well, you may see this project in two or three months.

Q4. Do you feel satisfied with success you have made till now, when you look back to day when you have started this project?

Ans — Yes. I fell satisfied with the success we have made. We aim to define a new-generation all-platform-supported public chain system — Trustworthy and Reliable Intelligent Autonomous Systems. And now we are really going well to this object.

Q5. Can you tell about your listing plans? Especially the ones involving major exchanges, CEX and DEX. Are we to look forward to further Partnerships and what values would they bring?

Ans — Now our token TRIAS is listed on Kucoin. And we will list on Uniswap soon. And we also will launch on BSC and other DEX. We will also look for some centralized exchanges to go online in the future. In our opinion, both DEX and CEX have great prospects. They will coexist.

Here are some important links of Trias👇
🌎 Website:
https://www.trias.one/
📱Twitter: https://twitter.com/Trias_One
📢 Telegram: https://t.me/triaslab