BlockTalks x Wizarre AMA Transcript!

We recently hosted an AMA with Wizarre, on January 22nd at 12PM UTC. Many of you might have participated or many of not. But we make sure no one missed out from the knowledge shared by Chris Chodakowski, Founder & Maciej Adamczyk, Founder at Wizarre So here we are up with the AMA transcript, for those who missed the live session, this blog post will be a saver & feeder of knowledge for them.

Introduction Questions Asked By Team BlockTalks!

Q1. Could you please introduce Wizarre to our community in layman’s term?

Ans — Wizarre is a blockchain game designed for mobile phones. Gameplay is kind of a mix of Worms and Magicka games. Also, the game has Play-to-earn mechanism which involves different activities.

Our main goal is to make an exciting game and attract players without experience in the crypto world and encourage them to play and learn about blockchain technology because we believe that this technology has a bright future. To start playing, NO crypto wallet is required.

Blockchain part of the game includes SCRL token, Wizards NFT , Lands NFT and Enhancement/Skin NFT.

Since the game is Free to Play — it’s NOT required to have any of these before starting playing the game. Everybody can just install app from the store and play immediately. If they like the game — they can start investing.

We focus on making the onboarding process as easy as possible. The game is easy to start but hard to master.

Q2. What are the advantages of Wizarre to the other alternatives in the Blockchain field?

Ans — 1. Our priority is to make the game accessible for people who don’t know much about crypto. Just install & play. A crypto wallet can be added to the account later.

2. We don’t focus on selling. Our playable characters are given to the community and will be created by players, not by us. The same with NFT Cards or NFT Enhancement — they can be only earned in the game. We sell only SCRL token on initial sale and Lands since there is a limited amount of them.

3. We don’t like pay-to-win mechanism in modern games, therefore we focus on game that require skill, but not a big wallet to win the fight.

4. We involve interactions between players in the Play-to-earn mechanism, so it’s not like the publisher of the game gives tokens to players, but earning also comes from trading between players. There are different ways to earn.

Q3. What are the major milestones Wizarre achieved so far & what are in the future pipeline?

Ans — We are a young project, we had a public token sale on 5 different launchpads 1 month ago and now we have an event where a free Genesis NFT WIzard is given to players for staking their SCRL tokens.

In 2 weeks there will be 1st Land sale, so stay tuned and follow our Twitter https://twitter.com/WizarreGame

Questions Asked on Twitter For Wizarre Team!

Q1. I read that both mages and lands are NFTs but in the case of lands there is a limited supply. So why did they decide that lands would have to be limited?They might go so far as to limit the amount of mages available in the game to keep them scarce and more valuable in the market?

Ans — Wizards will be not limited because they can be Summoned/breed by players.

Only Lands are limited because we want to give value to them to allow players get passive income by renting them to other players. Lands are required to use during performing Ritual of Summoning (breeding).

Q2. According to their twitter, Wizardre is holding an art contest where the top 5 artworks will be turned into NFT cards, and their authors will get $SCRL. So, for those interested artists, what are the requirements that we must follow and where should we post them to participate?

Ans — Graphics should be able to put on the card — the best shape of graphic is vertical rectangle

Q3. On your website you mention the breeding mechanism or summoning ritual with which you can have new mages. So, could you give more information about this mechanism? What attributes or characteristics do the new mages inherit? Are the mages used for breeding lost in the process?

Ans — To perform summoning/breeding are required:

* 2x Wizards (gender doesn’t matter)

* A Land (Portal) — can be rented from other player

* A few SCRL to sacrifice

A new Wizards will inherit design and statistics from summoning Wizards (aka parents). So choose them wisely to create even more powerfull Wizard :)

Wizards have soul fragment. It will be used by both mages in the Ritual of Breeding. They won’t be destroyed but with no soul this nft can’t breed anymore

Cards are just and addition to game. It’s form of achievment. But still it’s nft. You can collect or trade it

It will be given not for every little step but as summary of specific achievment type

Q4. I read that you started working on the development of a new collection of Wizardre cards that can be used in the game, how can users qualify to get these cards? What are their characteristics? and also, will they be interchangeable within the market?

Ans — These cards are collectible card and will be earned by various activities in and outside game. Mostly will be given for completing achievements .

Cards will be easy to trade directly for other cards or sell/buy on a marketplace.

We wanted to make something for people who love to collect things. I used to collect football players cards when I was young ;)

Q5. One of the feature of Wizarre Game is the Crossplay in which we can play the same game on phone or computer so does this privilege will not lead the users to be banned since they can play the same game in two devices?Is there any selected game to be play same game on two devices?

Ans — It will not lead to ban because one Wizard NFT can play only in one game at the same time. So it’s impossible to to “clone Wizards” and trick the system by using different devices with the same account.

Thanks to NFT it’s easy to split account or create a new one with all characters.

Questions Asked by our BlockTalks Community Members during live Session to Wizarre Team!!

Q1. ld but complex,inflation is the killer of many project, how Wizarre will manage this problem ??? Thanks you

Ans — All tokens were created month ago during sale and new tokens can NOT be created, but they can be burned, so the token is deflationary :)

Q2.Q.Which one is more important to you: 1.Community 2.Investors 3.Token Price If all of the above is important to you, which should come first?

Ans — There is also point 4. Our product — the game.Our priority is to make a great game and a community who will play this game. So we focus more on the game than on token price — we believe that the great game will influence positively on token price naturally.

Q3. What is the Summoning Ritual for? I read that initially, two wizards and a portal are required to summon a new wizard. But what exactly does this refer to? is it something like breeding? Is some type of element needed to carry out this ritual? is free?

Ans — Ritual of Summoning is based on magic not breeding so you can use any gender. 2 Wizzards and Portal is needed. There will be also staking mechanism to boost your Portal. 2 soul fragments and SCRL fee is required. You can mix any elements. No limitation there. It uses genetics so ‘parents’ genes will matter also. Portals will also be different with normal, rare and epic perks

Q4. is very important for any project Can i stake your token Do you have any plan of starting staking programme???

Ans — Staking is actually already on! All who stake will get Genesis NFT wizards. But it will end in 4 days so i’d suggest do it soon

Q5. How can I get a Genesis #NFT Wizard ? Can you talk about the abilities of the Wizards in the NFTs collection ?

Ans — You can stake 200,000 SCRL for 30 days to get a free Genesis NFT Wizard. But hurry up, because it will be closed in a few days.

Q6. To start my Wizarre Game, do i need to buy certain Wizards? or is it provided free to get started? What items else should I prepared before entering Wizarre Game?

Ans — Definitely NO need to buy anything before playing game.

We want players to start playing game and if they like — start investing or not — it’s up to them.

The game is play-to-earn, so investing gives more opportunities to earn even more, but it’s not required.

Q7. How does combining items to get bigger enchantments give us an advantage? How do we use the NFT Lands we have to Summon better Wizards in Wizarre?

Ans — Enchancements are things that can make your wizard more unique. like special skins. You can use it also as a tactics. When you look at wizard you will know what kind of element he/she represent and what spells are expected. Skins may be used as a hide of that info ;)

Q8. Do the token holders have right to the participate in the governance of the project? On what kind of decisions can they vote on about the project?

Ans — You can summon/breed wizards, therefore you are creating a game’s content.

Also on our Discord are pools and discussions about game features with community.

In the future we plan to do token voting, but now we focus on talking with community on our Discord — https://discord.gg/RnDxxHVv3T

Q9. Will Wizarre be accessible to everyone, will I need to buy NFT or coins to play Wizarre? Is there a free aspect of Wizarre, how can a player reach Wizarre? Do you have phone applications, if so what operating systems do you support?

Ans — Wizarre is Free to Play and Play to Earn. It’s popular movement. I dont like games where you have to put $1000 or more to even try it. We’re designing it to make it as easy as possible. But if you’re interested in earning or stock we give tools to get more things to do. We think about casual gamers, hardcore PvP gamers and investors. Our plan is to share their experience in our Wizarre Universe and give options to have fun and wealth

Here are some important links of Wizarre 👇🏻

⦿ Website ⦿ Twitter ⦿ Telegram ⦿ Blog

--

--

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store