BlockTalks x YouClout AMA Transcript!

We recently hosted an AMA with YouClout, on October 4th at 2AM UTC. Many of you might have participated or many of not. But we make sure no one missed out from the knowledge shared by Vlad, CEO & Alexandru, CTO at YouClout So here we are up with the AMA transcript, for those who missed the live session, this blog post will be a saver & feeder of knowledge for them.

Introduction Questions Asked By Team BlockTalks!

Q1. Could you please introduce YouClout to our community in layman’s term?

Ans — So everything started one year ago in a zoom conference which we had to remake cause of disconnects and other bugs, that was the moment i said i will make a conference platform in which i will integrate a tik tok style marketplace for video NFTs. And that was the birthplace of YouClout. And I’ve been working on it ever since. And I’ve been working on it ever since.

So everything started one year ago in a zoom conference which we had to remake cause of disconnects and other bugs, that was the moment i said i will make a conference platform in which i will integrate a tik tok style marketplace for video NFTs. And that was the birthplace of YouClout. And I’ve been working on it ever since. And I’ve been working on it ever since.

Q2. What are the advantages of YouClout to the other alternatives in the Blockchain field?

Ans — 1. Easily create a fanbase around your video content with our powerful decentralized feature set.

2. Tokenized membership in one click. Easily create a free channel with exclusive content for your ytoken holders.

3. Scale your reach. go from small session to a full blown virtual conference or event.

4. Blockchain powered. Transparent, censorship-resistant and no middle man. Value goes to you.

5. NFT ready. Easily turn any content into an environmentally friendly NFTs.

6. A full blown marketplace. Trady ytokens and NFTs in our bespoke marketplace.

7. Dedicated artificial intelligence enhanced content feed ensure the right content finds the right audience

8. Virtual events that can match a Woodstock/Coachella scale or a big expo is now possible with Youclout

9. Discover creators with our category leaderboards based on ytokens, engagement and quality of content.

10. Brand new tools for interacting with fans and brand new ways to earn more as a creator!

11. Fully decentralized mean creators own their content 100%!

From the teams point of view it is one of the most powerful platform in the market.

Q3. What are the major milestones YouClout achieved so far & what are in the future pipeline?

Ans — The NFT marketplace will be launched at TGE and we’ll the adding the confercing platform by the end of the year

Smart contracts done, audited, NFT marketplace is functional and all the marketing plan is build up for the launch and 6 months after that.

Questions Asked on Twitter For YouClout Team!

Q1. All the largest and most popular platforms today do not offer a good monetization system, their creators and others do not offer it. This creates great frustration for creators and uncertainty in the future. Does YouClout guarantee its creators fair incentives for their work?

Ans — Yes, YouClout will guarantee a fair incentives for the Influencers.

The platform is only taking at most 0.5% of the influencers revenues as fees

all the other go to the influencers.

Q2. Can artists and creators create their own Y-token and put them up for auction? What opportunities will the YouClout marketplace provide to content creators?

Ans — Artist and creators will be able to create fungible and non-fungible tokens on the platform easily, then sell them by creating content in a TikTok style format and posting in their feed

Q3. Creating a mainstream-grade experience for both end-users and NFT creators should be a number one priority for NFTs based project, could you give examples of modifications being made by NftTik to ensure users have a seamless and smooth experience?

Ans — We’re working hard to improve the UI & UX of the platform continously, we have lots of improvements being designed, user tested and deployed gradually to the full user base. This is how any good project is built.

Q4. YouClout has developed its project on Cardano. Why have you chosen this network to support YouClout’s protocols? What advantages has Cardano brought you so far? In the future, will you adopt other networks to expand your NFT market and make it interoperable between networks?

Ans — YouClout is a multi-chain platform, we’ll start with Cardano, Ethereum & BSC. We’ll allow creators to bring assets they already own or create new ones for any of these and may others in the future. Each creator will have the option to choose what network he would like to use based on his specific target market.

Q5. Starting from the fact that YouClout is a social network that will develop under the modality of a 3D metaverse, I am curious to know what requirements my device (Cellular/Laptop) will need to run the application? Will it be necessary really powerful components?

Ans — No, no need for special hardware, the metaverse client will run in the browser on mobile(using WebGL) and in a mobile app for iOS & Android devices. We’ll make sure the app checks the device capabilities and adjusts graphics acordinly so everything is smooth.

Questions Asked by our BlockTalks Community Members during live Session to YouClout Team!!

Q1. I could read in your website that in YouClout “All options are guaranteed, eliminating the risk of non-payment by third parties”, but do you really guarantee that it will be impossible to suffer any kind of scam, hacker attack or duplication? if so, which tools guarantee it?

Ans — We’ll review & mark as verified known collections & influencers. Our verification process is tried and tested and will provide users with a clear pointer on who to trust.

Q2. I’ve read that creators will be rewarded with impressive badges on the YouClout platform. What is the advantage of having badges and how do badges differ in content quality? You said that decentralized social media platforms like YouClout, if implemented well, have the potential to replace today’s social media platforms. What are the chances of YouClout being successful in this process? How will a strong community shorten this process?

Ans — The badges provide users with clear pointers on who to trust, there are a lot of scams on the market and we want to avoid them as much as possible.

Q3. What activities do you do to ensure that YouClout, which is a more useful platform than TikTok, is adopted at least as much as they do and your superior features are noticed? What features do you think your platform offers will impress users and make YouClout more popular?

Ans — Youclout is not tiktok, it is alot more, it is basically a TIKTOK STYLE nft platform, but taking in consideration the metaverse and the conferencing platform itself is unique.

Q4. Perhaps the most striking and creative feature of YouClout is the VIP Lounge where each influencer can create their own Y-token. So, what benefits did you aim to bring to the community, creators and influencers when designing this model?

Ans — We want influencers to be able to create great pieces of content, either design NFTs and sell them or just create content that sells NFTs from other creators. Every creator will be able to earn even if he dose one or the other.

Q5. Where can I buy your tokens now. What are your current contracts, and how can I buy them and what are the benefits?

Ans — The smart contracts for the token will be revealed at TGE. It will be sold on 6 different IDO platforms, each with it’s own requirements for it’s users.

Q6. what do you implement that is better than the tik tok platform? Can you give some key features of youclout Mobile social media App? And is it possible for crypto projects to create their youclout account and build a community on youclout or just for individuals like influencers?

Ans — Our platform will be a mix between the classic NFT platforms and TiKTok, we’re taking what’s best from each one and implementing it on our platform

Q7. Sir I looked at the previous ama with the decentralized club and you said “we direct non-crypto people to get them to adopt cryptocurrency”, so does Youclout have any guides or educational content for those who have no knowledge of crypto?

Ans — Sure, that’s where the TikTok interface comes in and influencers posting educational content.

Here are some important links of YouClout👇🏻

⦿ Website ⦿ Twitter ⦿ Telegram ⦿ Medium

BlockTalks is all about Blockchains & Crypto. We do discussions about new Blockchain projects, the innovations & such more.